Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vaníliás-csokis finomság

2010.08.19

Vaníliás-csokis finomság:

Hozzávalók:

A tésztához:

-2db tojás

-120g porcukor

-100g liszt

-50g darált dióbél

5 evőkanál víz

-1/2 tasak sütőpor

A töltelékhez:

-500ml tej

-200g kristálycukor

-2 tasak vaníliaízű pudingpor

-300g vaj

-50g darált dióbél

-4evőkanál kakaópor

-5cl rum

-100g tejcsokis tortabevonó

Elkészítése:

1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel együtt verjük habosra, majd forgassuk bele a fehérjékből vert habot. Keverjük hozzá a lisztet és a sütőport és a diót, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 15 percig 180° sütőben. Ha kész, borítsuk ki a, hagyjuk kihűlni, majd keresztben vágjuk ketté a lapot.

2. A töltelékhez a tejből, a cukorból, a pudingporból főzzünk krémet, majd kézi robotgéppel verjük fel és közben apránként adjuk hozzá a puha vajat. 5perc alatt dolgozzuk simára, aztán osszuk kétfelé a masszát. Az egyik adaghoz adjuk hozzá a diót és a rumot, majd az egészet kenjük a két tésztalap közé. A megmaradt krémet ismét felezzük meg, és az egyik adagot keverjük össze a kakaóporral.

3. A fehér krémet kanalazzuk nyomózsákba, és átlósan csíkozzuk be vele a torta tetejét. A kakaós masszát így vigyük fel, de ezúttal másik irányból húzzunk csíkokat. A sütit 1 órára tegyük a hűtőbe, majd vágjuk fel, és az egyik felüket mártsuk a tortabevonóba ( ez nem fontos).

Elkészítési idő: 60perc+hűtés

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.