Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házi trükkök

2010.08.19

Konyha:

Húsra citrom: Ha a szárnyasok húsát sütés vagy főzés előtt meglocsoljuk citromlével, a hús még puhább és ízletesebb lesz!

Tartósabb lesz: Ha az ecetes savanyúságok tovább frissek maradnak, ha a levükhöz néhány csipet cukrot is teszünk.

Szépség:

Pattanásra: Az arcon és dekoltázson éktelenkedő pattanások hatékony ellenszere a fekete tea. Mártsunk egy vattapamacsot a kihűlt főzetbe, enyhén nyomkodjuk ki, majd töröljük vele át bőrünket, ott ahol a "pöttyök" vannak.

Körömápolás: Kíméletesen szabadulhatunk meg a körömágy beszakadt bőrétől, ha ezt a természetes módszert alkalmazzuk! Kenjük a szóban forgó részre citromlevet, azután hagyjuk hatni 3-4 percig. A benne lévő citromsav elősegíti az apró bőrdarabkák leválását és az elszíneződött körömlemezkéket is megtisztítja.

Praktikák:

Könnyen lejön: Az öntapadós matricát nyom nélkül eltüntethetjük a felületről: fújjuk be hajlakkal, hagyjuk hatni a szert, végül pedig egy nedves szivaccsal távolítsuk el a felragasztott papírdarabkákat.

Viszlát, hangyák: A száraz kávézacc és a szegfűszeg is hatákony hangyaűző szer. Csak helyezzük a problémás helyekre és az "apró vendégek" biztosan távol maradnak. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.