Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsíros haj

2010.08.18

A zsíros haj sem egy jó dolog, de pár otthoni tippel segíthetünk rajta!

undefinedA hajmosás lépései:

1. Hajmosás előtt kifésüljük a hajat, hogy a hajfixáló, hajlakk maradványaitól megtisztítsuk.

2. Alaposan bevizezzük.

3. Egy diószemnyi sampont eloszlatunk a tenyerünkön, majd belemasszírozzuk ujjbegyeinkkel a fejbőrbe! Ezzel mérsékelve a faggyútermelést és serkentve a vérkeringést. Samponból hajtípusunknak megfelelően válasszunk.

4. Ezután jól kiöblítjük a sampont a hajból. A kétszeri hajmosás csak az erősen zsíros hajúaknak szükséges.

5. Megint kifésüljük a hajat és felvisszük a balzsamot! A balzsam használata jót tesz a hajnak, mert könnyen fésülhetővé válik és fényt ad neki. Érdemes egy "családba" tartózó balzsamot és sampont használni, mert ezeket kimondottan egymáshoz alkották.

6. Sokan azt gondolják, hogy nem baj, ha a hajban marad egy kevés a balzsamból, de igenis baj, mert nem tesz jót.Tehát a balzsamot is jól ki kell öblíteni!

7. Szárítás: csavarjuk hajunkat egy frottírtörölközőbe, de soha ne kezdjük el dörzsölgeti, mert ezzel roncsoljuk a hajvégeket! Finoman masszírozzunk inkább belőle ki a vizet.

Hajszárítás:

undefined

A hajat mindig alacsony hőfokon, fentről-lefelé szárítsuk. A hajszárító min. 10 cm-re legyen a hajunktól szárítás közben. A szárítás felénél fésüljük ki a hajat, a haj a szárítás 2/3-ában már formázható. Soha ne menjünk ki vizes hajjal, mert megfázhat a fejbőrünk és elkezdhet hullani a hajunk! Mindig szánjunk elég időt a hajszárításra!!!